NINGBO HAITUO MACHINERY TECHNOLOGY CO.,LTD

NINGBO HAITUO MACHINERY TECHNOLOGY CO.,LTD

Дома> Производи> Прецизна машина за обликување на инекција на серво> Машина за обликување на инјектирање за заштеда на енергија> Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint
Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint

Машина за инјектирање на пенкало HTF-138/JD Servo Ballpoint

$140001-1 Set/Sets

$13500≥2Set/Sets

Начин на плаќање:L/C,T/T,D/A,D/P
Инкотерм:FOB,CFR,EXW,CIF,FAS,FCA,CPT,CIP,DEQ,DDP,DDU,DAF,DES
Транспорт:Ocean
Порт:Ningbo Port
Clamping force:
Атрибути на производо...

БрендХаитуо

Processing Plastic TypePp, Pc

статусНово

StyleHorizontal

Тип на опремаХидраулични

гарантен период1 година

Основна точка за продажбаМултифункционален, Автоматски, Далечински управувач, Конкурентна цена, Ниско ниво на бучава, Висока продуктивност, Високо ниво на безбедност, Долг работен век, Висока точност, Широк простор помеѓу вратоврските

Применлива индустријаФабрика за производство, Фабрика за храна и пијалоци, други

Услуга надвор од ВоранПоддршка преку Интернет

Тип на маркетингОбичен производ

Извештај за механички тестОбезбедени

Видео фабричка инспекцијаОбезбедени

Период на гаранција за основни компоненти1 година

Основни компонентиМотор, Завртка, Пумпа, други, PLC

Clamping Force (kN)550, 1000, 1200, Other

Eject PointsOther

Tie Rod SpacingOther, 370x370 Mm

Каде да се обезбедат локални услуги (во кои земји се таму во странство услуги)никој

Локација на изложбен салон (во кои земји има простории за примероци во странство)никој

Screw Diameter38MM

Screw L/D Ratio22.1L/D

Големина на шут (теоретски)193cm3

Injection Weight(PS)176G

Injection Rate91G/S

Injection Pressure205MPA

Брзина на завртка0-190 вртежи во минута

Пакување и испорака
Продажни единици : Set/Sets
Пример за слика :
Овошна корпа
Производи од шлемови
Опис на производот
** Изработка на извонредност: Воведување на процес на производство на мали машини за обликување на вбризгување **

Во сложената таписерија на индустриското производство, каде прецизноста ги исполнува иновациите, малите машини за обликување на вбризгување се појавуваат како основни алатки за производство на широк спектар на пластични компоненти и производи. Напојувано со напредни хидраулични системи и поддржани од пластична помошна опрема, овие компактни, но моќни машини играат клучна улога во обликувањето на пејзажот на современите процеси на производство. Во ова сеопфатно истражување, ние истражуваме во сложеноста на производниот процес на мали машини за обликување на вбризгување, откривајќи ја симбиотската врска помеѓу хидрауличните системи, пластичната помошна опрема и самата машина за обликување на инјектирање.

** Поглавје 1: Прецизно инженерство за неспоредливи перформанси **

Процесот на производство на мали машини за обликување на инјектирање започнува со прецизно инженерство, каде што прецизно внимание на деталите и занаетчиството се огромни. Секоја компонента, од стабилната рамка до еластичната единица за стегање, е прецизно дизајнирана и произведена според точните стандарди. Напредните техники на софтвер CAD/CAM и прецизно обработка обезбедуваат дека секој дел ги исполнува строгите барања за перформанси, издржливост и сигурност. Интеграцијата на напредни хидраулични системи и серво-управувани активатори дополнително ја подобрува прецизноста и контролата на машините за обликување на мали инјекти, овозможувајќи производство на делови со исклучителен квалитет и димензионална точност.

** Поглавје 2: Хидраулични системи: моќта зад прецизноста **

Во срцето на секоја мала машина за обликување на инјектирање лежи софистициран хидрауличен систем, сложена мрежа на пумпи, вентили и активатори што обезбедува моќ и контрола неопходни за процесот на обликување на инјектирање. Хидрауличните системи вршат прецизна контрола на притисокот и протокот, обезбедувајќи униформно полнење на шуплината на мувла и постојан квалитет на дел. Напредните карактеристики за автоматизација и можностите за набудување во реално време им овозможуваат на операторите внимателно да ги следат и прилагодат параметрите на хидрауличниот систем, да ги оптимизираат перформансите и да го максимизираат производството на време. Беспрекорна интеграција на хидраулични системи со мали машини за обликување на вбризгување обезбедува непречено и сигурно работење, зајакнувајќи ги производителите да произведуваат висококвалитетни делови со доверба.

** Поглавје 3: Пластична помошна опрема: Подобрување на ефикасноста и разноврсност **

Пластичната помошна опрема игра клучна улога во процесот на производство на мали машини за обликување на инјектирање, подобрување на ефикасноста, разноврсност и целокупните перформанси. Од системите за ракување со материјали до единиците за контрола на температурата, пластичната помошна опрема ги надополнува можностите на машините за обликување на мали инјекти, насочување на процесите на производство и максимизирање на продуктивноста. Напредните карактеристики за автоматизација и можностите за интеграција овозможуваат непречена комуникација и координација помеѓу машината за обликување на инјектирање и помошната опрема, обезбедувајќи оптимални перформанси и ефикасност во текот на целиот циклус на производство. Со искористување на можностите на пластична помошна опрема, производителите можат да ја подобрат функционалноста и разноврсноста на машините за обликување на мали инјекти, овозможувајќи им да се справат со широк спектар на барања за производство со леснотија.

** Поглавје 4: Прецизно склопување и интеграција **

Собранието и интеграцијата на малите машини за обликување на вбризгување бараат прецизно внимание на деталите и прецизното инженерство. Квалификувани техничари прецизно ја склопуваат секоја компонента, обезбедувајќи соодветно усогласување и функционалност. Напредните процеси на контрола на квалитетот и процедурите за тестирање ги потврдуваат перформансите и сигурноста на секоја машина, осигурувајќи дека ги исполнува строгите стандарди за производство. Интеграцијата на хидрауличните системи, пластичната помошна опрема и компонентите на машината за обликување на инјектирање бара лесна координација и комуникација за да се обезбеди оптимална изведба и ефикасност. Преку прецизни процеси на склопување и интеграција, производителите можат да испорачаат мали машини за обликување на вбризгување кои ги исполнуваат барањата на современите процеси на производство со неспоредлива прецизност и сигурност.

** Поглавје 5: Иновативна извонредност во возење **

Иновацијата е движечка сила зад континуираното подобрување на мали машини за обликување на инјектирање и пластична помошна опрема. Од напредокот во науката за материјали до пробивите во автоматизацијата на процесите, производителите постојано ги туркаат границите на она што е можно. Тековните напори за истражување и развој се фокусираат на подобрување на перформансите, ефикасноста и одржливоста, осигурувајќи дека малите машини за обликување на вбризгување остануваат во првите редови на технолошкиот напредок. Со прифаќање на иновации и вклучување на врвни технологии, производителите можат да продолжат да ги туркаат границите на она што е можно, напредокот во возењето и да ја обликуваат иднината на производството.

** Поглавје 6: Прегрнување на одржливост **

Бидејќи загриженоста за животната средина продолжува да расте, производителите се повеќе се фокусираат на одржливост и одговорност на животната средина. Малите машини за обликување на вбризгување се дизајнирани со одржливост во умот, нудејќи енергетски ефикасни функции и карактеристики за оптимизација на материјалот кои го намалуваат отпадот и ги заштедуваат ресурсите. Со оптимизирање на потрошувачката на енергија и минимизирање на материјалниот отпад, овие машини им помагаат на производителите да го намалат стапалото на јаглеродот и да придонесат за поодржлива иднина. Покрај тоа, употребата на еколошки материјали и пластика што може да се рециклира дополнително ги подобрува ингеренциите за животната средина на производите произведени со мали машини за обликување на вбризгување, што ги прави одговорен избор за еколошки свесни производители.

** Заклучок: Обликување на иднината на производството **

Како заклучок, процесот на производство на мали машини за обликување на вбризгување е сведоштво за прецизно инженерство, иновации и занаетчиство. Преку непречена интеграција на хидрауличните системи, пластична помошна опрема и напредни техники на производство, производителите можат да произведат машини кои ги исполнуваат барањата на современите процеси на производство со неспоредлива прецизност и сигурност. Бидејќи индустриите продолжуваат да се развиваат и се појавуваат нови предизвици, малите машини за обликување на вбризгување ќе останат во првите редови на технолошкиот напредок, зајакнувајќи ги производителите да постигнат нови височини на успех и конкурентност во динамичниот и конкурентскиот свет на современото производство.

Hotешки производи

Контакт

  • Тел: 86-574-86117680
  • Whatsapp: +8613566518412
  • Е-пошта: sale@china-haituo.com
  • Адреса: HAITUO PLASTIC MACHINERY DONGGANGQI VILLAGE XIAOGANG STREET BEILUN DISTRICT NINGBO ZHEJIANG CHINA., Ningbo, Zhejiang China

Испрати Испраќам барање

Испрати Испраќам барање
*
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати