NINGBO HAITUO MACHINERY TECHNOLOGY CO.,LTD

NINGBO HAITUO MACHINERY TECHNOLOGY CO.,LTD

Дома> Производи> Прецизна машина за обликување на инекција на серво> Машина за обликување на инјектирање за заштеда на енергија> Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња
Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња

Haituo 108T ABS PP машина за обликување на инекција за миленичиња

$125001-1 Set/Sets

$12000≥2Set/Sets

Начин на плаќање:L/C,T/T,D/A,D/P,Paypal
Инкотерм:FOB,DDU,CFR,CIF,EXW,FAS,FCA,CPT,CIP,DEQ,DDP,DES,DAF
Транспорт:Ocean
Порт:Ningbo Port
Атрибути на производо...

Модел бр.HTF-108T

БрендХаитуо

Processing Plastic TypePp, Pc

статусНово

StyleHorizontal

Тип на опремаХидраулични

Tie Rod Spacing370x370 Mm, Other

гарантен период1 година

Основна точка за продажбаМултифункционален, Автоматски, Конкурентна цена, Висока продуктивност, Високо ниво на безбедност, Долг работен век, Висока точност, Далечински управувач, Ниско ниво на бучава, Широк простор помеѓу вратоврските

Применлива индустријаФабрика за храна и пијалоци, Фабрика за производство, други

Услуга надвор од ВоранПоддршка преку Интернет

Каде да се обезбедат локални услуги (во кои земји се таму во странство услуги)никој

Локација на изложбен салон (во кои земји има простории за примероци во странство)никој

Тип на маркетингОбичен производ

Извештај за механички тестОбезбедени

Видео фабричка инспекцијаОбезбедени

Период на гаранција за основни компоненти1 година

Основни компонентиЗавртка, Мотор, Пумпа, PLC, други

Clamping Force (kN)550, 1000, 1200, Other

Eject PointsOther

Screw Diameter38MM

Screw L/D Ratio22.1L/D

Големина на шут (теоретски)193cm3

Injection Weight(PS)176G

Injection Rate91G/S

Injection Pressure205MPA

Брзина на завртка0-190 вртежи во минута

Пакување и испорака
Продажни единици : Set/Sets
Пример за слика :
Изработка на плод
Производи од шлемови
Опис на производот
** Потенцијал за отклучување: Откривање на функциите на мали машини за обликување на вбризгување **

Во сложената таписерија на индустриското производство, каде прецизноста, ефикасноста и иновациите се преплетуваат, машините за обликување на мали инјектирање стојат како сведоштво за генијалност и разноврсност. Напојувани со напредни хидраулични системи и засилени со врвна технологија, овие компактни, но сепак застрашувачки машини ги редефинираат одредниците на извонредност во пластичните машини, возејќи го производството на мали компоненти и производи со неспоредлива прецизност и сигурност. Во ова сеопфатно истражување, тргнуваме на патување за да ги откриеме повеќеслојните функции на мали машини за обликување на вбризгување, фрлајќи светлина врз клучната улога што ја играат во обликувањето на пејзажот на современите процеси на производство.

** Поглавје 1: Прецизно инженерство за извонредни перформанси **

Камен-темелник на секоја мала машина за обликување на вбризгување лежи во неговите прецизни инженерски компоненти, прецизно направени за да се обезбедат извонредни перформанси во компактен пропорции. Од стабилната рамка до еластичната единица за стегање, секој аспект на овие машини е почестен до совршенство. Напредните хидраулични системи и серво-управуваните активатори обезбедуваат прецизна контрола врз секоја фаза од процесот на обликување, од притисок на вбризгување и брзина до регулирање и ладење на температурата. Оваа прецизна контрола гарантира дека деловите произведени од мали машини за обликување на вбризгување се фалат со исклучителен квалитет и димензионална точност, и покрај нивната слабо големина.

** Поглавје 2: Хидраулични системи: Прецизност и контрола на напојување **

Основно за работата на машините за обликување на мали инјекти е хидрауличниот систем, комплексна мрежа на пумпи, вентили и активатори што на овие машини им ја дава нивната прецизност и контрола. Со искористување на моќта на хидрауличната течност, овие системи вршат прецизна контрола на притисокот и проток, овозможувајќи униформа полнење на шуплината на мувла и обезбедување делови со тесни толеранции и бесмислени завршни површини. Напредните карактеристики за автоматизација и можностите за набудување во реално време им овозможуваат на операторите внимателно да ги следат и прилагодат параметрите на хидрауличниот систем, да ги оптимизираат перформансите и да го максимизираат производството на време. Во сферата на производство на мали размери, хидрауличните системи ги зајакнуваат машините за обликување на инјектирање за да произведат делови од неспоредлив квалитет и сложеност.

** Поглавје 3: Разновидност и прилагодливост **

И покрај нивниот скромен раст, малите машини за обликување на вбризгување покажуваат извонредна разноврсност и прилагодливост, угостителство на разновидна низа на барања за производство. Без разлика дали произведуваат минијатурни компоненти за електроника, медицински уреди или производи за широка потрошувачка, овие машини се зголемуваат на предизвик со леснотија. Со прилагодливи конфигурации и модуларни дизајни, производителите можат да прилагодат мали машини за обликување на инјектирање на специфични барања за апликација, оптимизирање на проток и ефикасност, додека го минимизираат отпадот за време на застој и материјалот. Разновидноста и прилагодливоста на овие машини ги прават неопходни алатки во производството на широк спектар на пластични производи од мали размери.

** Поглавје 4: Отпорност на развојни предизвици **

Малите машини за обликување на вбризгување се дизајнирани да ги издржат строгостите на современото производство, покажувајќи отпор кон развојот на предизвиците на индустријата. И покрај нивната компактна големина, овие машини можат да се пофалат со робусна градба и еластични компоненти, обезбедувајќи сигурност и издржливост во лицето на бараните опкружувања за производство. Напредните материјали и техниките на производство ја подобруваат отпорноста на машините за обликување на мали инјекти за носење, корозија и замор, продолжување на нивниот оперативен животен век и максимизирање на поврат на инвестициите. Во постојано менување на пејзажот, овие машини стојат како сојузници на стабилноста, подготвени да ги исполнат предизвиците од утрешниот ден со непоколеблива еластичност.

** Поглавје 5: Ефикасност и одржливост **

Ефикасноста и одржливоста се огромни размислувања во современиот пределен пејзаж, а малите машини за обликување на вбризгување се одликуваат со двата погледи. Со нивното компактно работење со стапало и енергетско ефикасно работење, овие машини ја минимизираат потрошувачката на ресурси и го намалуваат влијанието врз животната средина. Напредни карактеристики за автоматизација и прецизни системи за контрола ги оптимизираат процесите на производство, намалувајќи ги времињата на циклусот и ја максимизираат продуктивноста. Покрај тоа, малите машини за обликување на вбризгување можат да користат еколошки материјали и пластика што може да се рециклираат, дополнително подобрување на нивните акредитиви за одржливост. Бидејќи индустријата се префрла кон позелени практики, малите машини за обликување на вбризгување се појавуваат како шампиони на ефикасност и одговорност на животната средина.

** Поглавје 6: Иновативна извонредност во возење **

Иновацијата е движечка сила зад континуираното подобрување на малите машини за обликување на вбризгување и пластична помошна опрема како целина. Од напредокот во науката за материјали до пробивите во автоматизацијата на процесите, производителите постојано ги туркаат границите на она што е можно. Со тековните истражувања и развој, малите машини за обликување на вбризгување продолжуваат да се развиваат за да ги задоволат потребите на индустријата, напредокот во возењето и да ја обликуваат иднината на производството. Бидејќи индустриите продолжуваат да се развиваат и се појавуваат нови предизвици, малите машини за обликување на вбризгување ќе останат во првите редови на технолошкиот напредок, зајакнувајќи ги производителите да постигнат нови височини на успех и конкурентност во динамичниот и конкурентскиот свет на современото производство.

** Заклучок: Прегрнување на иднината на производството **

Како заклучок, малите машини за обликување на инјектирање претставуваат камен -темелник на прецизност, ефикасност и разноврсност во светот на индустриското производство. Со нивните напредни хидраулични системи, еластичност и посветеност на одржливост, овие машини се подготвени да го револуционизираат начинот на производство на пластични компоненти и производи од мали размери. Бидејќи индустриите продолжуваат да се развиваат и се појавуваат нови предизвици, малите машини за обликување на вбризгување ќе останат во првите редови на технолошкиот напредок, зајакнувајќи ги производителите да постигнат нови височини на успех и конкурентност во динамичниот и конкурентскиот свет на современото производство.

Hotешки производи

Контакт

  • Тел: 86-574-86117680
  • Whatsapp: +8613566518412
  • Е-пошта: sale@china-haituo.com
  • Адреса: HAITUO PLASTIC MACHINERY DONGGANGQI VILLAGE XIAOGANG STREET BEILUN DISTRICT NINGBO ZHEJIANG CHINA., Ningbo, Zhejiang China

Испрати Испраќам барање

Испрати Испраќам барање
*
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати